FK Makov Hůrka – Sokol Sudoměřice u Bechyně 4:3 (2:2)

16.04.2018 11:37

FK Makov Hůrka – Sokol Sudoměřice u Bechyně 4:3 (2:2)    

Naše první utkání na jaře mělo slavnostní úvod. Tři naši fotbalisté slavili „kulatá“ jubilea. 

První poločas. Vstup do zápasu se nám povedl i nepovedl.  Již ve 4. minutě po krásné akci jsme se ujali vedení 1:0. Další minuty patřili soupeři a v 8. minutě vyrovnal na 1:1. V 15. minutě po rychle akci jsme se opět ujali vedení 2:1. Bohužel naše nepřesnost dostala hosty opět do hry. Zaslouženě srovnali na 2:2 v 30. minutě. Soupeř nás i nadále ohrožoval, hlavně dlouhými auty a nákopy, za pomocí silného větru.

Ve druhém poločase se hra trochu změnila. Vítr již tolik nefoukal. Což hrálo do karet soupeři. Naše hra postrádala přesnost přihrávek. Přihrávky kazili i hráči od kterých by to fanoušci nečekali. Vytvořili jsme si několik vyložených šancí, ale vždy chybělo několik decimetrů, aby mohli fanoušci křičet „GÓL“ Naštěstí jsme v 64. minutě vstřelili branku na 3:2, po dobré kombinaci. Dvacet minut se vcelku nic nedělo. V 84. minutě jsme přečíslili soupeře a hráč byl faulován. Rozhodčí si ještě kontrolou ujasnil, že je to pokutový kop. Ten byl bezpečně proměněn 4:2. Můžeme hrát již klidně. Bohužel. Po faulu u středové čáry kopal soupeř volný kop. K překvapení všech (našich hráčů a fanoušků) branka 4:3. To běžela 89. minuta. Rozhodčí sdělil, že bude nastavovat 2 minuty. Během daného nastavení  měl soupeř dva přímé kopy. Naštěstí jsme ty 3 body urvali.

Branky: 2x Šmejkal L., 1x Šitner a Čapek P.

Sestava : Bubník, Buchtele, Čapek J., Čapek P., Háječek,  Havel,  Karpíšek L., Šimek, Šitner, Šmejkal J., Šmejkal L., Šmejkal Z, Vomlela L.

S úvodním zápasem jara nemůžeme být spokojeni. Těší nás pouze tři povinné body.

Další zápas sehrajeme venku s týmem Měšic (14.4. Sobota v 17:00 hod).