FK Makov Hůrka - FC Táborsko "C" 1:6 (0:5)

08.09.2014 06:08

FK Makov Hůrka - FC Táborsko "C" 1:6 (0:5)

První domácí utkání v sezóně nedopadlo zdaleka dle našich představ, ale vzhledem ke kvalitě soupeře se není čemu divit. Tým FC Táborsko "c" je poskládán ze zkušených fotbalistů, doplněných mladými hráči a tento tým může mít v této soutěži pouze ty nejvyšší ambice. Na hřišti bylo od první minuty vidět, že výsledek zápasu bude pouze o výši skóre. Snad jen kdyby se nám  podařilo déle udržet stav 0:0, mohli bychom doufat v příznivější výsledek. Hráči Táborska drželi balón na kopačkách a dostávali se poměrně často k zakončení, nebo přímému ohrožení branky. V prvním poločase byl náš soupeř zkrátka lepší ve všech ohledech a zaslouženě si vypracoval vedení 0:5.

Do druhého poločasu soupeř vystřídal a přeci jen už hrál s vědomím obrovského náskoku. My jsme také vystřídali a Honza Šmejkal, který naskočil do útoku, dělal obraně soupeře starosti a několikrát se prosadil až do zakončení. Další naše šance si vytvořil ve druhém poločase dobře hrající Petr Bubník, který se několikrát dostal k zakončení a jednou pěknou střelou trefil břevno.

Náš čestný úspěch nakonec zaznamenal Zbyněk Šmejkal, který za polovinou hřiště nacentroval  právě na Honzu Šmejkala, který se snažil k balónu přes obránce a hostujícího gólmana dostat, čímž mu nadělal spoustu starostí a tak se míč bez teče dostal až do hostující branky.

Ve druhé polovině druhého poločasu nastoupili poprvé do soutěžního utkání naši mladí hráči David Fořt a Richard Šitta. Několikrát se dostali k balónu a rozhodně nezklamali. David Fořt i pěkně vystřelil zpoza velkého vápna. 

Příští utkání hrajeme v sobotu 6.9.2014 od 17:00 v Dražicích.